Wilt u graag een huisdier kopen?

Wij geven u hier enkele kleine tips waar u op moet letten!

Hond:
Wilt u een rashond of juist een kruising? Koopt u een puppy bij een fokker, controleer dan of deze geen slechte naam heeft. Probeer zoveel mogelijk informatie te krijgen over de achtergrond van de puppies. Is de pup gezond en wat is het gedrag? Het beste is als de puppies zijn opgegroeid in een woonkamer, zodat ze al gewend zijn aan het dagelijks leven.
 
Kat: Zoek in eerste instantie een aanbevolen fokker of een dierenasiel. Het is belangrijk om te weten hoe het katje is opgegroeid. Een gezonde kitten is speels, actief en nieuwsgierig. Een kitten die moeilijk hanteerbaar is, slaat of blaast, is vaak slecht gesocialiseerd. Verlegen katjes die in een hoekje zitten zijn vaak niet de gezondste katjes.

Knaagdier:
Een konijn kan in zijn eentje erg eenzaam worden. Zet nooit twee mannetjes bij elkaar. Een gezond konijn heeft geen tranende ogen, de neus is droog en de oren zijn schoon, reageert goed op geluiden, de vacht is glanzend en glad, heeft geen zachte keutels. Een konijn moet zo snel mogelijk ingeënt worden tegen VHD & Myxomatose. Ook cavia’s leven graag in groepsverband. Het beste is om tenminste twee cavia’s aan te schaffen, een mannetje en vrouwtje is net als bij konijnen het beste. Zet cavia’s altijd op een koele plek ze kunnen snel oververhit raken.

Vogel:
Parkieten en papegaaien willen veel aandacht. Heeft u weinig tijd, overweeg dan om twee vogels te nemen in plaats van één. Uw vogel heeft een schone en ruime kooi nodig. De vogel mag geen vedermijten of luizen hebben, geen piepende/krakende geluiden maken bij het ademen, niet mager zijn en geen tranende ogen hebben.

Vis:
Vissen zijn gevoelig voor stress. Informeer eerst over het soort vis en hun levenswijze. Een vis heeft gemiddeld 10 keer zijn lengte qua aquarium nodig. Test altijd of er geen ammoniak of nitriet in het water zit. Start met een klein aantal vissen. Er moet altijd een filter en luchtpomp worden geplaatst in een aquarium.
     
 
 
Over ons
Advies
Service
Assortiment
Aanbiedingen
Links
Contact

Hond
Kat
Knaagdier
Vogel
Vis
Hengelsport
Overig